L’Associació

Alguema Cultural és una associació sense ànim de lucre que s’ha constituït amb la finalitat de potenciar i fomentar valors culturals universals en clau catalana.

El nom Alguema fa referència a la riera que uneix diversos pobles i veïnats de l’Empordà més desconegut, el que ja és a tocar a la Garrotxa i el Pla de l’Estany, on s’ofereixen moltes de les activitats, aprofitant l’espectacularitat del territori al peu de la Mare de Déu del Mont.

Les activitats que proposa l’associació Alguema Cultural són diverses i abasten un ampli ventall de temes i interessos com la fotografia, la música, la gastronomia, la història, l’art, la cultura popular, etc. sempre creant un marc amable que afavoreixi la màxima proximitat i diàleg entre els participants a l’activitat i els experts.

El paper de l’expert que planteja l’associació és el d’acompanyant i guia per aprofundir amb rigor el tema tractat, i també resolent dubtes i preguntes dels participants, tant en el moment de les xerrades com a “l’hora del cafè” on es propicia el contacte personal, quan es generen les qüestions més inesperades que porten a debats transversals sobre el tema, en funció dels interessos i experiències particulars.

Les activitats tenen diversos formats (tallers, cursos, jornades temàtiques, xerrades, visites guiades, tasts,…) en funció del tema a desenvolupar.